zaterdag 1 januari 2011

Paus is geen gordeldier


Een inwoner van de West-Duitse stad Dortmund heeft aangifte gedaan tegen paus Benedictus XVI, omdat die tijdens zijn bezoek aan de Zuid-Duitse stad Freiburg in de pausmobiel geen gordel droeg, zo stelt de Duitse krant Westfälische Rundschau (25 november 2011).

De pausmobiel is wel uitgerust met gordels, en dat is maar goed ook: de pausmobiel is een Mercedes die van 0 naar 100 km per uur kan in 60 seconden. Met deze paardenkrachten zijn autogordels geen overbodige luxe.

De Freiburger deed de aangifte omdat hij getuige is geweest van een dodelijk ongeluk waarbij de inzittenden geen gordel om hadden. De man heeft niets specifieks tegen de paus, maar heeft de media slim gebruikt om gordelgebruik onder de aandacht te brengen.

Er hing de paus een boete van 30 tot maximaal 2500 euro boven het hoofd. Inmiddels heeft een woordvoerster van het Freiburgse stadsbestuur laten weten dat voor het bezoek van de paus een ontheffing van de normale verkeersregels van kracht was. De straten die de pausmobiel doorkruiste waren afgezet.